vrijdag 29 augustus 2008

Taartworkshop

Wow, ik geloof dat ik er een nieuwe hobby bij heb, afgelopen woensdagavond heb ik samen met mijn oud collega's een taartworkshop gedaan. Het was geweldig. We kregen allemaal een taart gebakken van biscuitdeeg, dat was al voorbereid, hier mochten we zelf drie lagen van snijden om vervolgens de taart te vullen met jam, slagroom en banketbakkersroom................. Daarna begon het echte werk; marsepein kneden en kleuren om daar vervolgens de hele taart mee te bedekken, en vervolgens het leukste van de avond met allerlei kleurtjes marsepein de taart versieren. Ik had gekozen om een knalroze taart te maken met allerlei bloemetjes, maar welke kleur je ook koos, de resultaten waren echt super!
Gisteravond dan ook maar de familie uitgenodigd om een stukje te komen proeven, de taart was net iets te groot om met zijn tweetjes op te eten. En ik moet zeggen en met mij iedereen die geproefd heeft, het is de lekkerste taart die ik ooit gegeten heb! Dit was de eerste taart die ik op deze manier gemaakt heb, maar zeker niet de laatste.

Ook deze week nog een leuk geboortekaartje gemaakt:
groetjes Lea

zondag 24 augustus 2008

Cards at the Castle

Gisteren was het dan zover; Cards at the Castle in kasteel Beukenrode in Doorn.
Meer dan 130 dames waren van de partij op dit geweldige feestje, want een feestje was het!
Samen met Moon hebben we de dames hard laten werken. We hebben ze geleerd om bloemen te maken van een koffiefilterzakje, de meeste dames waren verbaasd over het leuke resultaat, ik denk dat we de komende weken veel bloemen zullen zien. Het was hartstikke gezellig tijdens de workshops en de verzorging op het kasteel was super geregeld.

Eind van de dag zijn we met alle meiden terug gegaan naar de winkel en hebben onder het genot van wat eten de dag nog eens doorgenomen. Hartstikke moe maar met een goed gevoel was ik pas om 21.30 thuis.
Door alle drukte heb ik helemaal vergeten foto's te maken, maar misschien mailt iemand mij nog en paar leuke foto's?

Dit feestje was zeker voor herhaling vatbaar, en dat gaan we dan ook doen op 15 november a.s. dan weer een leuke dag kaarten maken in het kasteel , maar dan geheel in kerstsfeer. Wil je het niet missen geef je dan snel op!!

zaterdag 16 augustus 2008

Scrapbookmagazine nr. 19

En wat zat er bij de stapel post; het nieuwe Scrapbookmagazine (nr. 19)
Het is weer een fantastisch magazine geworden met veel verschillende layouts.
Het hele Royal Lemonteam; Myrthe, Dorien , Jennie en ik zelf staan er in. Jennie gefeliciteerd met jou eerste publicatie!!!! Dat er maar veel mogen volgen.
Van mij staan er in deze uitgave twee layouts met in de hoofdrol mijn nichtje KIM. Ze is er helemaal trots op dat ze in het blad staat.

In de vorige uitgave van het magazine stond o.a. deze layout van mijn neefje RICK.
En van het zelfde papier nog een layout gemaakt. Het is een foto van Rick en zijn klasgenootjes die ook in een plaatselijk krantje heeft gestaan. Dat moest natuurlijk gescrapt worden.
En nog iets leuks, woensdag is het dan zover; dan komt de nieuwe scrapagenda voor 2009 uit!
Een superleuke agenda vol met sketches, kaarten, layouts en allerlei info wat maar te maken heeft met kaarten maken en scrappen. Zo is iedere maand uitgewerkt in een bepaalde kleur. Dames die mee werken aan Cards-only en Scrapbookmagazine zijn gevraagd om voorbeelden van layouts en kaarten te maken. Ook ik heb voor twee maanden layouts en kaarten gemaakt (maart en juni). 
Het leuke aan deze agenda is dat je de voor en achterkant zelf nog moet bewerken, zo kun je er jouw persoonlijke agenda van maken!!!
Kan niet wachten tot ik hem in het echt kan zien!

Terug van vakantie


We zijn er weer, de drie weken Spanje zijn voorbij gevlogen. Maar het was weer heerlijk.
Veel hebben we niet gedaan in Javea, voornamelijk lekker lui gedaan. Veel in het zwembad gelegen, veel gelezen, lekker gegeten en vooral genoten van het 'niets moeten'.

Heel de vakantie niet gescrapt (dat was wel afkicken) en ook niet veel foto's gemaakt. Gewoon effe geen zin in.

Maar nu terug en alweer druk bezig met de was enzo. Maandag mogen we weer gaan werken!

groetjes Lea