maandag 30 juni 2008

Cards at the castle

Hebben jullie het al gezien: zaterdag 23 augustus Cards at the Castle, in een prachtig kasteel in Doorn. We gaan deze dag zoals de titel al verklapt kaarten maken. Ik ga samen met Moon een workshop geven, ohhhhhhhh het wordt helemaal leuk!!!
Opgeven kun je via de site van Paper and Pictures.
En zal ik nog een nieuwtje verklappen. Voor degene die een abonnement hebben op Cards Only; het tweede nummer ligt, als de post een beetje meewerkt, zaterdag in de bus!! Een week later is hij dan te koop in  de verschillende winkels.

groetjes Lea

zondag 29 juni 2008

Freubelen met FIMO

Vandaag bij Paper and Pictures de workshop met Moon Hulsman; Pins maken met fimoklei. Hier rechts op de foto samen met Jolan (links). Onder het genot van wat lekkers, zijn we heerlijk aan de gang gegaan met stukjes klei, het viel nog niet mee om mooie kegels te maken, maar dat is het makkelijke van klei je begint gewoon op nieuw. En als je eenmaal de slag te pakken hebt is er geen ophouden meer aan. Pins in allerlei varianten en knoopjes werden gemaakt.
Vervolgens werd alles een halfuurtje afgebakken in de oven. Waarna we een kaartje gemaakt hebben, met een pin erop en een kadozakje met een eigen gemaakte knoop. 
Moon had voor ons allemaal nog een kadootje in de vorm van een 
speldenkussen, gemaakt van leeg blikje tomatenpuree, zo konden we de gemaakte pins veilig mee naar huis nemen. 

woensdag 25 juni 2008

Kaarten

Gisteravond heerlijk met wat restjes October Afternoonpapier kaartjes zitten maken.
En als je nu denkt, die kaarten komen mij bekend voor, dat kan want ik heb de inspiratie uit de Cards Only gehaald. Of met andere woorden; ik heb ze gewoon gelift! Lekker makkelijk.
Voor de rest ben ik ook erg druk geweest met scrappen, maar kan helaas nog niets laten zien.
groetjes Lea

zondag 22 juni 2008

Donna Downey


Twee weken geleden al ontmoet op Scrap-a-Ganza, maar vandaag was ze in Doorn om een workshop te geven. Een geweldig mini-album, van papier en leuke stofjes. In een geweldige kleur blauw gecombineerd met ecru. De basis van mijn album is helemaal klaar, maar omdat ik geen foto's bij me had heb ik het album nog niet af kunnen maken.... Op de foto's Donna druk aan het uitleggen. En een aantal foto's van het voorbeeld van Donna, mijn foto's volgen snel.

donderdag 19 juni 2008

Bruc Springsteen in de ArenA en


wij waren erbij. Kippenvel toen hij begon om 10 over acht. Wat een muziek weet die man met zijn E street band te maken. Het was een geweldige concert en een super goede sfeer. Al is het geluid in de Arena niet echt geweldig! Het was weer een heerlijk dagje uit.

donderdag 12 juni 2008

Mijn scrapkamer

Mijn scrapkamer is inmiddels klaar en in gebruik genomen. Ik ben er zo blij mee, alles lekker opgeruimd. (Ben benieuwd hoelang ik het zo kan houden). Ook ben ik erg blij met mijn tafel, het is mijn oude eettafel en hij is ruim genoeg om lekker te kunnen scrappen. De grote dakkapel zorgt voor genoeg daglicht.  De andere kant van de zolder is voor mijn andere 'hobby' de was en strijk! Tja dat moet ook ergens gebeuren.

Layout Scrap-a-Ganza


Ja, het eerste project van Scrap-a-Ganza is klaar, het is de dubbele layout workshop van Karin Burniston. Zoals je ziet heb ik er foto's van onze reis naar Australië voor gebruikt.
Linker pagina.
Rechterpagina

Rechterpagina open geklapt

En hier is goed de pop-up van de foto's te zien. Wat ik ook een erg leuk idee vind is de letterstickers geplakt op een strookje transparant. Ondanks dat het niet mijn keuze van papier is, vind ik de layout erg leuk geworden en zal ik het trucje met de pop-up foto nog wel een keertje gaan toepassen.zondag 8 juni 2008

Scrap-a-ganza


Het was in 1 woord weer super; heel gezellig met Jolan en Dorien ondanks dat we geen workshop bij elkaar zaten. Heel veel mensen weer gezien en gesproken. En dat maakt Scrap-a-ganza ook altijd zo gezellig.
De start was iets minder we reden natuurlijk weer niet in 1 keer goed naar het hotel, maar gelukkig waren we nog ruim op tijd voordat de eerste workshop begon.
Mijn eerste workshop was een layout workshop van Karin Burniston, altijd vol met leuke pop-ups en techniekjes en daarom ook voor haar gekozen. De dubbele layout is nog lang niet af, zoals alle workshops die ik gevolgd heb, daarom hierbij een foto van het voorbeeld van Karin. De tweede workshop was er eentje van Teresa Collins, met haar eigen papier en met 
gebruik van de Bind-it-all hebben we een mooi mini-album gemaakt. Helaas heb ik geen foto's gemaakt van het voorbeeld, en de mijne is nog lang niet af. Hij is wel gemaakt in mijn favoriete kleurcombinatie van rood en zwart en wit/crème. Naast het papier zaten er nog leuke bling-bling dingen in het pakket en het is een kwestie van wat foto's uitprinten en dan is het boekje zo klaar. 


In de middag was dan de albumtrack van Donna Downey. En eerlijk is eerlijk het workshoppakket viel een beetje tegen. Er zat een mooi album bij, maar de rest van de spullen was niet veel en een beetje overjarig. Gelukkig is Donna fantastisch en omdat de groep zo klein was, had ze alle tijd om gezellig te kletsen en haar ideeën met ons te delen. Ondanks dat het materiaal niet helemaal geweldig was, heb ik toch een begin gemaakt en ben ik er van overtuigd dat het uiteindelijk een erg leuk album gaat worden. Heb met Ilse afgesproken dat we 22 juni, als Donna bij Paper and Pictures komt, ons album meenemen en laten zien hoe ver we zijn, enigzins een stok achter de deur om er snel weer mee aan de slag te gaan. 

En toen was de middag alweer voorbij, met Ilse, Dorien en Jolan lekker een hapje gegeten. Zij hadden allemaal ook nog workshops voor savonds gepland, ik niet, en ben op mijn gemak een make-and-take gaan doen; een kubus beplakken. Erg leuk maar omdat 
ik geen foto's bij had ook nog niet helemaal klaar. Een tweede kubus heb ik mee naar huis genomen, omdat er geen andere leuk make-and-takes gedaan werden op dat moment.
En natuurlijk ook nog even geshopt, al viel het aanbod wel wat tegen, maar er blijft altijd wel iets aan je vingers plakken. Zo was dat bij mij o.a. leuke letterstickertjes van MM en de cornerrounder van zutter, een hoekenpons voor chipboard en plexiglas.

Als laatste heb ik nog een workshop van Karin Burniston gekocht om thuis te maken. Het zijn twee magneetborden met leuke layouts er op.  Het was een druk en vermoeiend dagje maar volgend jaar gaan we zeker weer!

vrijdag 6 juni 2008

Scrapbookmagazine nr. 18


Vandaag of morgen valt het nieuwe scrapbookmagazine in de bus bij de abonnees, volgende week zal het tijdschrift in de winkels liggen.
Vergeet vooral niet te kijken op pagina 30 en 31!!!!

Inderdaad, er staat weer wat leuks van mij in; een layout en een minialbum! Ben er helemaal blij mee.

groetjes Lea

woensdag 4 juni 2008

Tina Turner


Ja, het is gelukt! We hebben kaartjes voor het concert van Tina Turner volgend jaar maart in het Gelredome in Arnhem. Voor zaterdag waren de kaartjes uitverkocht, maar voor het extra concert op zondag hebben we staanplaatsen, Jippie!!!!

Ik ben al twee keer eerder naar een concert van haar geweest; in 1986 en een jaar of 10 terug in Heerenveen  (was toen ook al haar afscheidstournee, hahahahaha). 

dinsdag 3 juni 2008

Sketch voor Royal lemon


Mijn uitwerking van de sketch van Royal Lemon. Je kunt hem terug vinden in de voorlopig laatste nieuwsbrief van Royal Lemon.
Het is een foto die gemaakt is tijdens de Meet & Greet die ik met Ilse deLange had afgelopen januari. Het was weer een geweldige fanclubdag!

zondag 1 juni 2008

The making of....


mijn nieuwe scrapkamer. Een aantal weken geleden hebben we een dakkapel op onze zolder laten zetten, zodat er genoeg ruimte kwam voor een scrapplek op zolder. De laatste weken is Joachim erg druk geweest met de afwerking aan de binnenkant, maar het is nu bijna klaar! Hier alvast een voorproefje van wat het gaat worden. Ben er super blij mee!